Natoč video a vyhraj!

10.04.2018 Tisknout

Zapojte se!

Program spolupráce žije z aktivit projektových partnerů. Na tomto místě naleznete informace o akcích a výzvách pro všechny, kteří se chtějí podílet na rozvoji dobré spolupráce Čechů a Němců.

Natoč video a vyhraj!

Na výroční konferenci 2018 se chceme podívat na podpořené projekty Vašima očima – v krátkých filmech, které Vy sami natočíte. Je to zcela jednoduché: nemusíte být žádný profesionál a koneckonců – mobily máte stejně vždy po ruce…

Filmařem může být každý –ať příjemce nebo ne

My: Známe pouze čísla a fakta, kontrolujeme projekty, rukama nám procházejí neustále hromady papírů a nejednoho žadatele občas doženeme k zoufalství. Vy: Vidíte výsledky – prožíváte příběhy veselé, vážné, významné, mezilidské, malé, velké nebo zažíváte cokoliv jiného, co se děje v projektu, do kterého jsou zapojeny dvě země. A přesně to chceme ukázat na sociálních sítích a na výroční konferenci!

A proto nezáleží na tom, zda jste účastníky projektu nebo s projektem nemáte nic společného, zda jste žáci, studenti nebo senioři – každý se může do soutěže zapojit a může natočit video! A pokud tak činíte poprvé, jste na tom jako my. I my jsme se odvážili jedno video natočit:

Video: Výzva Společného sekretariátu k účasti!

Soutěž – jak si to představujeme?

Jednoduše. Videa zveřejní Společný sekretariát na YouTube , kde budou moci být hodnocena všemi uživateli. Šest nejlépe ohodnocených videí bude představeno na výroční konferenci, jejíž účastníci zvolí absolutního vítěze! Všech šest finalistů obdrží ceny z dotačního území. Neváhejte a posílejte od 9. 4. do 30. 6. 2018 Vaše videopříspěvky.

Téma pro Vaše video – kde se můžete nechat inspirovat?

Existuje mnoho možností:

  • Klasika
    V rubrice Financované projekty naleznete fotografie a další údaje k projektům včetně termínů akcí a kontaktních osob. Další projekty průběžně doplňujeme. Vyberte si, co se Vám bude líbit.
  • Pro úřednické typy
    Přehled všech podpořených projektů naleznete v Seznamu projektů. Zde jsou uvedeni všichni kooperační partneři i výše dotace z prostředků EU. Zkrátka ráj pro milovníky čísel.
  • Pro místní patrioty
    V každém koutku dotačního území narazíte i na spoustu tzv. malých projektů, které slouží zejména k setkávání místních lidí. Spojte se s Vaším euroregionem v Čechách nebo v Sasku, kolegové Vám jistě dají tipy na zajímavé projekty.
  • Pro kreativce
    Třeba již znáte nějaké zajímavé společné aktivity Čechů a Sasů, které stojí za zmínku. Tak sem s nimi! Natočte pospolitost, která funguje třeba i bez dotace!

Postup – jak se moje video dostane na internet?

Cesta je krátká a jednoduchá:

  • rozhodnout se pro účast
  • vybrat si projekt nebo téma
  • nabít si mobil nebo foťák
  • natáčet video
  • celé dílo na počítači dokončit, uvést do vhodného formátu (např. MP4) a uložit
  • soubor zaslat prostřednictvím nějakého uložiště (např. úschovna) na kontakt@sn-cz2020.eu , nebo poštou na flash disku nebo CD na adresu Společného sekretariátu

A teď už je to na nás. My Váš film zveřejníme na kanálu YouTube Programu spolupráce a zašleme Vám link, který můžete šířit dále např. na sociálních sítích.

Reklama – šiřte soutěž dál!

Chtěli bychom ukázat, co vše se děje a vzniká ve spolupráci Česka a Saska. Podpořte proto tuto myšlenku svým nadšením i Vy, informujte o naší soutěži např. přátele, kolegy v práci nebo ve spolcích, zveřejněte náš plakát a rozdávejte letáky . Rádi Vám vytištěné dokumenty zašleme.

Podmínky účasti – aneb co je vytištěno malými písmeny

Zapamatujte si třikrát tři

  • 3 minuty jako maximální délka příspěvku
  • 3 tematické okruhy: lidé – krajina – tradice
  • 3x Evropa: ve videu zmiňte Evropu slovně, logem EU a logem Programu spolupráce

Společný sekretariát zveřejní videopříspěvek na youtube.com a použije jej v rámci publicity programu. Pokud budou na videu patrné osoby nebo jména, je třeba, aby dotčené osoby udělily souhlas se zveřejněním. Účastníci jsou oprávněni zasílat do soutěže pouze videa, u kterých byl takový souhlas udělen. Zasláním videopříspěvků účastníci soutěže potvrzují, že disponují potřebnými souhlasy jmenovaných příp. zobrazených osob, resp. jejich zákonných zástupců v případě dětí.

A úplně na závěr – stručně k výroční konferenci

Výroční konference se bude konat dne 5. 9. 2018 v Krušnohoří. Vhodné místo právě hledáme. Termín konání si již můžete zanést do Vašeho kalendáře, a pokud se chcete zúčastnit, napište nám na kontakt@sn-cz2020.eu a my Vám zarezervujeme místo. O dalších detailech Vás budeme průběžně informovat.

Zpět na seznam zpráv